Черно море Тича няма да играе в турнира за Купата на

...
Черно море Тича няма да играе в турнира за Купата на
Коментари Харесай

Черно море се размина с подвиг срещу ЦСКА

Черно море Тича няма да играе в шампионата за Купата на България през този сезон. „ Моряците “ изгубиха шансове за осмицата в НБЛ, откакто претърпяха извънредно трагична загуба вкъщи от ЦСКА с 95:98. Те съвсем заличиха 18 точки пасив в хода на мача и малко не им доближи да санкционират грешките на противника в последните секунди. Така, след загубата им и след триумфа на Ямбол против Левски по-рано през днешния ден, те към този момент няма по какъв начин да изпреварят баскетболистите на Александър Алексиев, които кръг преди края на второто завъртане са с две победи пред тях.

ЦСКА се изравни с Левски във краткотрайното класиране с 11 победи и 8 загуби и при победа против Академик Пловдив ще приключи трети, защото има преимущество в директните мачове със „ сините “. За Черно море пък, който е с баланс 5-14, следва домакинство на Берое.

Двубоят вървеше панер за панер в първите седем минути. Гостите обаче демонстрираха по-точен мерник и след мощен свършек на частта, след края й дръпнаха с 27:17 след 11 точки на Таменанг Чо.

ЦСКА продължи да тормози домакините в подкошието и стартира втория интервал със серия от 8:0, след което обаче те отвърнаха с три следващи тройки – две на Михаил Молдов и една на Лъчезар Тошков. Играта продължи доста равностойно, а на почивката армейците водеха с 49:42. 

Серия от 10:2 в интерес на баскетболистите на Росен Барчовски даде начало на второто полувреме, а „ моряците “ трябваше дълго да играят без Мартин Коцев, който получи четвърто нарушаване и седна на пейката. Постепенно обаче те започнаха да топят изоставането си и преди решителната четвърт понижиха за 63:68.

Армейците на няколко пъти повеждаха с двуцифрена преднина при започване на последната част, само че домакините още веднъж се връщаха в мача. 27 секунди преди сирената Лъчезар Тошков приближи тима си на 89:93, след което последва неточност при изнасянето за ЦСКА и топката още веднъж отиде при варненския отбор. Тач Ънру направи бърз пробив и си изпроси фаул, като не сбърка от линията и разликата падна единствено на 2. В идната офанзива Тошков извърши нарушаване против Брандън Йънг, само че след ревизиране на видео съдиите взеха решение да го отсъдят като неспортсменско. Гардът вкара и двата наказателни удара, след което и Мартин Сотиров усили за 96:91 при оставащи 9 секунди. Последва светкавична забивка на Иван Спиров и когато всичко изглеждаше решено, Йънг сбърка фрапантно, хвърляйки топката в навън в опит да подаде. Спиров се разписа още един път, след което Сотиров бе фаулиран при точка разлика и 3 секунди преди края. Той означи и двата наказателни удара, като времето към този момент остана прекомерно малко за „ моряците “, които не съумяха да сътворят чудото.

Таменанг Чо бе в основата на триумфа за ЦСКА с 32 точки, 11 битки и 6 асистенции. Драган Зекович записа 21 точки, по 12 имат Брандън Йънг и Мартин Сотиров.

За Черно море Тач Ънру означи 25 точки, с 20 и 7 асистенции е Михаил Молдов, 13 точки има Мартин Йорданов. Лъчезар Тошков и Иван Спиров се регистрираха с по 10.

„ От началото на мача играта потегли по този начин, че би трябвало да приключи доста елементарно мачът. Моите почетения към тима на Черно море, доста са ми симпатични, ние сме по-класният тим и трябваше доста от дълго време да стане разлика. Видях подобен тим на домакините, какъвто чакам. Непримирим, доста борбен и нападателен тим, само че са доста млади. Ейвърил Ъгба получи някаква травма и игра по-малко, макар че ние много го спряхме. Отборът и градът би трябвало да се гордеят с този отбор и да му се оказва помощ. Този град заслужава по-хубава зала. Моето мнение е, не знам дали някой ще ме чуе, че този тим би трябвало да получи доста по-голямо финансиране и нещата ще станат. Доволен съм от доста неща в мача, само че не от развиването ", разяснява старши-треньорът на ЦСКА Росен Барчовски.

Наставникът на варненци Кирил Болшаков изясни: „ Днес се наложи да използваме нова композиция, която не сме играли доста, само че взехме решение да я използван в мача. Комбинацията се получи, само че допуснахме доста детски неточности, което се отрази на играта ни. Състоянието на Ейвърил Ъгба още не знам какво е. У дома имаме късмет да победим всеки тим. Радвам се, че тимът демонстрира темперамент. Ние се борим във всеки мач за победа, това вършим. Ние се научихме да работим, научихме се да играем, остава да се научим да надиграваме. “





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР